Mag deze kapotte sok ook in de textielcontainer? Jazeker!

Het is belangrijk dat álle textiel in de textielcontainer terecht komt. Daarom geven we van 15 oktober t/m 2 november 2018 extra aandacht aan het (goed) scheiden van textiel. In die periode treft u onder andere onderstaande poster aan op diverse A0-borden op grotere wegen in Emmen en omliggende dorpen.

Wat is textiel?
Wist u dat versleten textiel in de textielcontainer mag? Stop kapotte broeken, truien, sokken, jassen, schoenen en andere versleten kleding dus óók in de textielcontainer. Net als draagbare kleding, tassen en accessoires, petten en hoeden, huishoudtextiel, knuffels, lakens en dekens, en gordijnen.

Wat gebeurt er met ingezameld textiel?
Textiel dat opnieuw gedragen of gebruikt kan worden, krijgt een nieuwe bestemming, in Nederland of in ontwikkelingslanden.
Niet herbruikbaar textiel wordt vervezeld en gerecycled tot nieuwe grondstof voor diverse industrieën. Van uw kapotte sok kan bijvoorbeeld hoogwaardig isolatiemateriaal, een akoestisch product of nieuw garen worden gemaakt.

Let op: alléén textiel dat apart wordt ingeleverd, kunnen we opnieuw gebruiken. Stop het dus altijd (droog verpakt) in een textielcontainer.

Meer informatie over het scheiden van textiel vindt u hier. U kunt ook de folder van Sympany, een van de textielinzamelbedrijven in onze gemeente, downloaden.

2018-10-22T12:22:38+01:00