In Emmen gaan 250 nieuwe ondergrondse verzamelcontainers de grond in

Bij alle woongebouwen, zoals voor appartementen, in de gemeente Emmen worden dit jaar nieuwe, ondergrondse verzamelcontainers voor restafval geplaatst. Deze containers zijn voorzien van een toegangssysteem. De locaties waar al ondergrondse containers zijn gerealiseerd krijgen dit systeem ook. Daardoor kunnen alle bewoners van appartementen in Emmen hun restafval straks kwijt met behulp van hun milieupas. Verder worden de sorteerstraten bij dertien winkelcentra vernieuwd. In totaal gaat het om 250 nieuwe, ondergrondse containers.

Met de nieuwe, ondergrondse containers geeft de gemeente uitvoering aan haar beleid om het illegaal gebruik van verzamelcontainers voor restafval tegen te gaan. Wethouder René van der Weide: “De gemeente wil de kosten van restafval in de hand houden. Bij de appartementen doen we dat door hier nieuwe, moderne verzamelcontainers te plaatsen.” Dankzij een passysteem kunnen alleen bewoners van de appartementengebouwen hun restafval hierin kwijt.

 

Meer efficiency, mooier straatbeeld

De realisatie van nieuwe, ondergrondse verzamelcontainers betekent ook dat Area Reiniging haar inzamelefficiency verder kan verbeteren. Dankzij het automatisch ‘volmeldingssysteem’ worden de containers pas geleegd wanneer ze vol zijn. Ander voordeel is dat het straatbeeld er aanzienlijk van opknapt; alle bovengrondse verzamelcontainers in Emmen verdwijnen.

Dit geldt ook voor de sorteerstraten bij de winkelcentra in de gemeente. Hier gaat Area in opdracht van de gemeente alle bovengrondse containers voor glas, papier en textiel vervangen door ondergrondse containers. Nieuw is bovendien de (pers)container voor Plastic en Metalen verpakkingen en Drankenkartons (PMD), waarmee alle sorteerstraten in Emmen worden uitgebreid.

 

Afvalpas

Alle bewoners van appartementen in de gemeente Emmen ontvangen een brief over de veranderingen. Hierin staat ook vermeld hoe zij een nieuwe pas kunnen aanvragen als zij hun milieupas (waarmee ze ook toegang hebben tot de milieustraat van Area) kwijt zijn. Per huishouden is één milieupas beschikbaar.

 

Planning

Naar verwachting zijn in het najaar alle ondergrondse verzamelcontainers voor de appartementen geplaatst. In 2017 en 2018 worden de sorteerstraten vernieuwd. Area is hiervoor verantwoordelijk. Zuidema Groep uit Hoogeveen voert de werkzaamheden uit.

2017-12-07T09:21:46+01:00